Bio cat

La violoncel·lista andorrana Carolina Bartumeu ha acabat recentment un ‘Master of Performace’ al Royal College of Music de Londres amb la professora Melissa Phelps amb menció d’honor. Apart d’haver estat premiada per la fundació Nevile Wathen per segon any consecutiu, també va estar becada per la fundació Crèdit Andorrà l’any 2016-207. La  Carolina va començar a estudiar violoncel als 7 anys a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals amb el professors Cristina Shauquillo i Lluís Claret abans de traslladar-se a Barcelona, on es va graduar al Conservatori del Liceu el 2011. Al  2015 obtingué el Bachelor degree al Conservatori d’Utrecht, Holanda, amb matrícula d’honor amb el professor Ran Varon. El mateix any, va rebre el premi extraordinari del conservatori del Utrecht, l’EMIR Steyerbergprijs.

foto bio2

La Carolina ha participat en diverses classes magistrals amb músics com Jérôme Pernoo, Gary Hoffman, Dmitri Ferschtman, Roel Dieltiens, Gavriel Lipkind i Gustav Rivinius.

Va debutar com a solista als dotze anys amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) on ha estat convidada posteriorment en diverses ocasions. Més recentment ha actuat com a solista amb la Utrecht String Orchestra i ha donat recitals amb diversos grups de música de cambra a Andorra, França, Espanya, Portugal, Suïssa, Anglaterra i Holanda, en sales com l’Amsterdam Concertgebouw o el Wigmore Hall i el Royal Albert Hall de Londres. És  membre de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) des de l’any 2006 així com de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països catalans (OJIPC) des del 2010.

Enguany forma part de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. Recentment ha participat en el Festival Internacional de música de Crimea, on ha debutat com a solista a la prestigiosa sala gran del conservatori ‘Tchaikovsky’ a Moscou. Aquest estiu també ha col·laborat amb les artistes Zi ling I Eldarin Yeong, en una peça de teatre que s’ha estrenat al World Design Stage Festival a Taiwan.