Bio cat

Carolina Bartumeu (1993) comença a estudiar violoncel als 7 anys a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals amb els professors Cristina Sahuquillo i Lluís Claret. Als 17 anys es trasllada a Barcelona, on es gradua al Conservatori del Liceu el 2011. Al  2015 obtingué el Bachelor degree a la Hogeschool voor de Kunsten Utrecht HKU, amb matrícula d’honor amb el professor Ran Varon. El mateix any, reb el premi extraordinari del conservatori d’ Utrecht, l’EMIR Steyerbergprijs.

Al 2015 es muda a Londres, on continua els seus estudis amb la professora Melissa Phelps a la Royal College of Music de Londres. Durant els seus anys a Londres obté la beca Neville Wathen cedida per la mateixa universitat i també és becada per la Fundació Crèdit Andorrà. Es gradua amb menció d’honor el 2017.

foto bio2

La Carolina ha participat en diverses classes magistrals amb músics com Frans Helmersson, Gary Hoffman, Dmitri Ferschtman, Roel Dieltiens, Gavriel Lipkind i Gustav Rivinius.

Va debutar com a solista als dotze anys amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA), on ha estat convidada posteriorment en diverses ocasions. També ha tocat com a solista amb la Utrecht String Orchestra (USO) i ha fet recitals com a solista i amb diversos grups de música de cambra arreu d’ Andorra, França, Espanya, Portugal, Suïssa, Anglaterra i Holanda, en sales com l’Amsterdam Concertgebouw o el Wigmore Hall i el Royal Albert Hall de Londres. També ha actutat al Canadà i al Japó. Recentment ha participat en el Festival Internacional de música de Crimea, on ha debutat com a solista a la prestigiosa sala gran del Conservatori ‘Tchaikovsky’ a Moscou

Bartumeu també experimenta amb la improvisació lliure, així, l’any 2017 va ser la co-directora musical i violoncel.lista de l’espectacle Dry Room, dirigit per Eldaring Young i Zi Ling. L’espectacle combina música en directe i dansa contemporànea i es va estrenar al World Design Festival de Taiwan.

Molt activa en l’àmbit camerístic, és cofundadora del Trio Casablancas (violí, piano i violoncel), amb qui ara fa un any va guanyar el 3r premi al concurs Internacional de cambra Anton Garcia Abril. Li interessa molt el món de la música contemporània; amb el Duo Suonosuono (violoncel i saxo) han presentat el projecte ‘Shaping Sounds’, que s’ha estrenat a l’Auditori Nacional de Galicia en el marc de les ‘Xornadas de Música Contemporánea de Galicia’.

Des de 2016 forma part de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. També treballa regularment amb l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Filarmonica di Bologna entre d’altres. Durant la temporada 2019-2020 ha treballat com a co principal de violoncel amb la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

Des de desembre del 2019 té un violoncel del luthier François Pillément de Mirecourt, França del 1710.